SKUPINA PORSCHE FINANCE GROUP SLOVENIA

Nudimo vse storitve v zvezi z financiranjem, zavarovanjem in vzdrževanjem vozil blagovnih znamk Volkswagen, Škoda, Audi, Seat, Cupra, Volkswagen gospodarska vozila, Porsche in Weltauto.

Naša ponudba storitev je prilagojena potrebam naših strank, ki jim želimo zagotoviti udobno in ekonomično vožnjo.

KONTAKTIRAJTE NAS

Mednarodna mreža

Smo del organizacije Porsche Bank AG, ki se ponaša z več kot 50-letnimi izkušnjami in s celovito ponudbo na področju finančnih storitev za vozila. Podjetje deluje v Avstriji in državah, v katerih je avstrijski Porsche Holding prisoten kot uvoznik ali trgovec: Madžarska, Slovenija, Slovaška, Hrvaška, Romunija, Srbija, Črna Gora, Makedonija, Albanija, Bolgarija, Ukrajina, Kolumbija, Čile in Bosna in Hercegovina. Porsche Holding je od marca 2011 v 100 % hčerinski lasti družbe Volkswagen AG, ki velja za najuspešnejšega proizvajalca avtomobilov v Evropi.

V skupini Porsche Finance Group Slovenia so zastopana naslednja hčerinska podjetja Porsche Bank AG: Porsche Leasing, Porsche Zavarovalno Zastopništvo in Porsche Versicherungs AG, Podružnica v Sloveniji.

Dolgoletne izkušnje - kratka zgodovina podjetja

Vse se je začelo s hroščem.

6.3.1966 je družba Porsche Konstruktionen KG postavila mejnik v razvoju nove vrste financiranja v Avstriji. Postala je prvo podjetje, ki se je posvetilo izključno leasingu motornih vozil. Paradni konj začetka leasinga je bil legendarni Volkswagnov hrošč. Leasing za prvo vozilo je bil sklenjen v avtohiši Klocker, današnjem podjetju VOWA Innsbruck, 9. marca 1966.
Iz družbe Porsche Konstruktionen KG se je leta 1974 osamosvojilo področje leasinga in nastala je splošna osrednja leasing družba Allgemeine Leasing-Zentrale Ges. m. b. H.
Leta 1979 se je osnovni kapital povišal na 7,27 milijona €, hkrati pa so začeli ustanavljati predstavništva v glavnih mestih številnih držav.
Januarja 1981 je bila ustanovljena družba ALZ Versicherungs AG. S tem se je ponudba strankam razširila z dodatnimi storitvami, povezanimi z njihovimi vozili.
Leta 1986 je družba ALZ Ges. m. b. H. prvič ponudila financiranje motornih vozil s kreditom.
Četrtega maja 1987 se je končno zgodilo: ustanovljena je bila družba Porsche Bank AG. Hkrati se je družba ALZ Versicherung AG spremenila v zavarovalnico Porsche Versicherung AG.
Aprila 1997 je družba ARAC Autovermietung Ges.m.b.H. v 100 % hčerinski lasti Porsche Bank AG.
Družba ARAC GmbH postane 1. 1. 2003 imetnik licence Europcar.
Maja 2009 je družba Porsche Bank uvedla novo področje poslovanja s produktom »Online-Direktsparen«.
Od 1. 3. 2011 je družba Porsche Bank kot del avstrijskega koncerna Porsche integrirana v Volkswagen AG.

Kariera

Iščemo ljudi, ki imajo radi nove izzive.

Naši zaposleni so srce družbe Porsche Finance Group Slovenia. S svojo predanostjo skupnim ciljem ustvarjajo uspehe naše družbe. Zaposleni prispevajo k temu, da smo danes vodilno podjetje na trgu avtomobilskega leasinga in mobilne prihodnosti v Sloveniji.

Bi se tudi vi želeli pridružiti naši ekipi in se zapeljati skupaj z nami v novo prihodnost? Priložnosti je veliko. Iščemo ljudi z delovnim zanosom in novimi idejami. Naš tim vas pričakuje!

Več informacij

SKRB ZA ZAPOSLENE

Ponosni smo na certifikat Družini prijazno podjetje.