Vprašanja in odgovori

Trudimo se, da je vse predstavljeno čim bolj jasno in razumljivo.

Na tem mestu smo za vas zbrali odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja. V primeru, da s podanimi odgovori še vedno niste prejeli želene informacije, vam z veseljem svetujemo tudi osebno. 

 

Osebno svetovanje

Imate vprašanja ali želite dodatne informacije o naših produktih? Vam najbližji pooblaščeni trgovec mreže Porsche vam z veseljem strokovno in osebno svetuje.

Ali lahko predčasno odplačam financiranje?

Lahko, na podlagi izdanega informativnega obračuna pogodbe, kjer so vsi potrebni podatki in navodila za postopek odplačila ter zaključka pogodbe.

Želim pridobiti informativni obračun pogodbe za primer predčasnega odplačila financiranja. Kako ga lahko pridobim?

Informativni obračun se lahko izda le pogodbenim strankam v pisni obliki, zato:

1.       V kolikor imate možnost, si obračun lahko pripravite sami na spletnem portalu Moj Porsche Leasing (https://mojporscheleasing.si/).

2.       Za vse Leasing pogodbe zaprosite za informativni obračun na elektronskem naslovu koncni.obracuni(kwfat)porsche(kwfdot)si.

3.       Za kreditne pogodbe zaprosite za informativni obračun na elektronskem naslovu vašega svetovalca, ki je naveden na položnici.

 

Kako hitro se lahko uredi prenos lastništva?

V primeru finančnega leasinga:

Dokumenti za prenos lastništva se izdajo na leasingojemalca po prejemu zneska za odplačilo na račun družbe.

Za lažji in hitrejši postopek lahko na elektronski naslov koncni.obracuni(kwfat)porsche(kwfdot)si pošljete potrdilo o plačilu ter navedete želeno registracijsko enoto, kjer boste prepis lastništva uredili, saj se dokumenti po elektronski pošti pošljejo direktno na želeno registracijsko enoto.

V primeru operativnega leasinga:

Dokumenti za prenos lastništva se izdajo na kupca vozila (tretjo osebo, ki ni povezana z leasingojemalcem) po plačilu izdanega predračuna.

Za lažji in hitrejši postopek lahko na elektronski naslov koncni.obracuni(kwfat)porsche(kwfdot)si pošljete potrdilo o plačilu ter navedete želeno registracijsko enoto, kjer bo kupec vozila uredil prenos lastništva, saj se dokumenti po elektronski pošti pošljejo direktno na želeno registracijsko enoto.

Potrebujem soglasje za vpis dodatno vgrajene opreme v homologacijo (npr. vlečna kljuka, zatemnitev stekel). Kako ga lahko pridobim?

Pošljite kratko pisno prošnjo za izdajo soglasja ter priložite kopijo računa, predračuna ali potrdila o vgradnji opreme, katere vpis želite urediti:

  1. po navadni pošti na naslov Porsche Finance Group SLO d.o.o, Verovškova ulica 74, 1000 Ljubljana ali
  2. na elektronski naslov vašega svetovalca, ki je naveden na položnici.
Kako lahko pridobim dovoljenje za uporabo vozila za osebo, ki ni leasingojemalec (npr. družinski člani)?

Izpolniti je treba vlogo za izdajo soglasja za uporabo vozila. To pridobite:

  • na spletnem portalu Moj Porsche Leasing,
  • se oglasite na sedežu naše družbe ali
  • nam pišete na elektronski naslov.

Izpolnjeno in podpisano vlogo nam skupaj s kopijo osebnega dokumenta in vozniškega dovoljenja dodatnega uporabnika vozila pošljite: a) po navadni pošti na naslov Porsche Finance Group Slovenia, Verovškova ulica 74, 1000 Ljubljana, ali b) na elektronski naslov vašega svetovalca, ki je naveden na položnici

 Enak postopek velja za izdajo dovoljenja za vožnjo v tujini, ki ga izdaja AMZS.

Kaj lahko storim, če nisem prejel/-a položnice?

V kolikor razpolagate s katero od prejšnjih položnic, lahko sami izpolnite novo položnico s podatki iz te položnice.

Položnico lahko natisnete tudi na spletnem portalu Moj Porsche Leasing ali jo pregledate in prepišete podatke za nakazilo.

Prejel/-a sem položnico z dvojnim zneskom za plačilo, v vmesnem času pa je bil en obrok plačan. Kaj lahko storim?

Če je položnica izdana na dan, ko še nismo prejeli plačila obveznosti za prejšnji mesec, sistem to zajame kot neplačano obveznost.

V kolikor ste v vmesnem obdobju položnico poravnali, lahko za plačilo uporabite enake podatke za nakazilo, kot so navedeni na položnici, ki ste jo prejeli, spremenite le znesek.

Plačila lahko v vsakem trenutku spremljate tudi sami na spletnem Portalu Moj Porsche Leasing.

Kako lahko uredim trajnik za plačilo mesečnih obveznosti?

Izpolniti je treba pooblastilo za ureditev direktne obremenitve računa. Tega pridobite:

  • na spletnem portalu Moj Porsche Leasing,
  •  pri pooblaščenem trgovcu,
  • se oglasite na sedežu naše družbe ali
  • nam pišete na elektronski naslov.

 Izpolnjeno in podpisano pooblastilo nam pošljite:

a) po navadni pošti na naslov Porsche Finance Group SLO d.o.o, Verovškova ulica 74, 1000 Ljubljana, ali

b) na elektronski naslov vašega svetovalca, ki je naveden na položnici.

 Enak postopek (pridobitev izpolnjenega pooblastila) je tudi v primeru menjave banke in številke TRR ter za ukinitev obstoječega trajnika.

 

Želim spremeniti zapadlost/rok plačila.

 Možni zapadlosti pri družbi Porsche Finance Group SLO d.o.o. sta 1. ali 16. v mesecu.

V kolikor vam trenutna zapadlost ne ustreza, nam prosimo pošljite kratko pisno prošnjo, da želite to spremeniti.

 

Kako lahko uredim prejem e-računov (prejem računov v spletno banko)?

E-račun si lahko uredite sami v vaši spletni banki.

V primeru težav lahko kontaktirate vašega svetovalca.

 

Ali lahko prejemam mesečne položnice na elektronski naslov in ne v fizični obliki?

Ta možnost zaenkrat še ne obstaja, bo pa v bližnji prihodnosti. Lahko pa si uredite e-račun v vaši spletni banki, kar pomeni, da ga boste prejemali neposredno v vašo spletno banko in ne v fizični obliki.

 

Uredil sem registracijo in zavarovanje vozila. Kaj moram storiti?

V kolikor ste uredili podaljšanje registracije in zavarovanja vozila, nam na naslov družbe pošljite obojestransko kopijo prometnega dovoljenja ter kopijo podaljšane zavarovalne police.

 Navedeno nam lahko pošljete tudi po elektronski pošti na elektronski naslov, ki je naveden na obvestilu o poteku registracije, ki ste ga prejeli.

 

S postopkom registracije vozila zamujam več kot 30 dni. Kaj lahko storim?

V kolikor mine od poteka registracije vozila več kot 30 dni, je treba urediti odjavo in ponovno prijavo vozila. Za to mora leasingodajalec izdati soglasje. Da tega izdamo, nam prosimo pošljite pisno prošnjo za izdajo soglasja ter kopijo novo sklenjene zavarovalne police. Pisno prošnjo pošljite na elektronski naslov vašega svetovalca, ki je naveden na položnici.

 

 

 

Spremenil sem naslov. Kaj je potrebno, da ga popravite?

V kolikor ste spremenili stalni naslov, nam kopijo novega osebnega dokumenta s pripisom, da gre za spremembo naslova, pošljite: a) po navadni pošti na naslov Porsche Finance Group SLO d.o.o, Verovškova ulica 74, 1000 Ljubljana, ali b) na elektronski naslov vašega svetovalca, ki je naveden na položnici.

Lahko nam pošljete tudi potrdilo upravne enote o spremembi.

V kolikor ste spremenili le začasni naslov ali želite prejemati pošto na drug naslov (ne na stalni), nam v pisni obliki to sporočite.

Enako velja, v kolikor ste spremenili vaš naziv (priimek, ime).

 

Kako lahko pridobim novo geslo za vstop v portal Moj Porsche Leasing/Moj Porsche Kredit?

Če ste pozabili vaše geslo in uporabniško ime za vstop v spletni portal, nam prosimo pišite na elektronski naslov cis@porscheleasing.si. V najkrajšem možnem času vam bomo poslali novo geslo.

 

Ali lahko pogodbo o financiranju prenesem na drugo osebo?

Prenos financiranja na obstoječi pogodbi na drugo osebo ni mogoč. Oseba, ki želi pridobiti financiranje obstoječega vozila, lahko poda novo vlogo pri enem od pooblaščenih trgovskih partnerjev.

 

Želim pridobiti ponudbo za financiranje. Kakšen je postopek za pridobitev financiranja vozila?

Skupina Porsche Finance Group Slovenia deluje v sklopu koncerna Porsche. Tako vam ponudbo lahko pripravijo pri enem od pooblaščenih trgovskih partnerjev, v kolikor bi to želeli, pa vam lahko pripravijo tudi celotno vlogo za financiranje.

Pri pripravi bonitetne ocene vedno upoštevamo več dejavnikov; skupek vseh pridobljenih podatkov je osnova za bonitetno oceno in odobritev financiranja oz. morebitne dodatne pogoje za odobritev. Predlagamo torej, da se s trgovcem dogovorite glede nakupa ter predložite dokumentacijo, ki jo trgovec posreduje v bonitetno oceno.

Po prejemu vloge za financiranje bomo opravili bonitetno oceno, in prepričani smo, da bomo lahko našli ustrezno rešitev za financiranje vašega novega vozila.